2012. május 20., vasárnap

egészségország


Egészségorszégban, nem járt még betegség, de egy nap, valaki kinyitotta a vírus szelencét, az összes ember lebetegedett, mindenki ágyba heveredett.
  Egészség városában, soha nem volt még ilyen, nem okozott gondot a hideg, sem a por, allergia sem tombolt, így orvos egy csepp sem volt.
 Mit tudott hát tenni a köhögő királynő, segítséget kért a koszos királytól. Bár nem szívesen tette, hisz tiszta baci a teste, és az országa is csupa kosz, de más reményük nincsen most. Levelet írt hát megvetett ágyából:
- Nem akarom kirobbantani házából, de kis országom betegségbe borult, az időnk meg egyre csak szorul.
A király a levelet mentem el is dobta, fennhangon kiáltotta: Szolga! Elő az összes orvossal aki csak él, mert Egészségország a cél. Injekciót, kötszert, fertőtlenítőt és gyógyszert!
 1500 orvos, megannyi nővér szolgálatra készen, indultak gyors megmentésre. Hat napon át mentek, egy falatot sem ettek, a várost egy eldugott szegletben találták, ahol a bacik a népet zabálták. Minden orvos fegyvert ragadott, fecskenővel szórták az antibiotikumot. Bacilusok vezére-szerény mocskos személye-még utoljára pár embert bemocskol- gondolta- visszavonulót fontolt, de egy orvos hős tanonca, aktiválta a vitamin bombát, és minden baci feldobta a talpát.
 A beteg nép krákogott az örömtől, bár még hörgőjük is csörömpölt, hálaénekbe fakadtak, az orvosok elé szaladtak. Mindenkit lekezeltek: még pár napig ágyban hevernek, és egészségesek lesznek mint a makk, a bacilusokkal szemben sakk matt.
 Egészség királynő, a higéniával mit sem törődve, a királyt hevesen megölelte- úgy hallottam bele is vörösödtek- majd később házasságot kötöttek, no meg békét, és a betegséggel együtt lett tökéletes az egészség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése